Mindfulness MBSR Zoetermeer

Mindfulness is een vorm van aandacht, bewust gerichte aandacht, die je laat rusten bij een focus in het hier en nu, van moment tot moment, met een milde, open en niet-oordelende houding. Met open wordt bedoeld: je stelt je open voor het mooie en het lelijke, het prettige en het onprettige – alles krijgt dezelfde aandacht.

We leven in een maatschappij waarin er veel van ons gevraagd wordt. We moeten presteren, veel en goed werk verrichten. We moeten groeien, ambitie hebben enz… 

Daarnaast worden we constant overprikkeld met signalen van buitenaf: Notificaties op je telefoon of zelfs op je horloge, filmpjes kijken op facebook, email-notificaties op je werk, thuis tv kijken enz…

Wanneer heb je wel eens jezelf afgevraagd: “Hoe is het nu met mij? Hoe voel ik me? Is het druk in mijn hoofd? Hoe was de dag vandaag?”

Waarschijnlijk lig je s ’avonds op bed en kan je niet in slaap komen omdat je hoofd vol zit. Of kan je heel goed in slaap komen, omdat je moe bent, maar slaap je heel onregelmatig en ondiep. Dat kan komen door de stress. Wanneer ervaar je stress en wanneer ben je overspannen? Waar voel jij dat in je lichaam? Als je de training volgt kun je daarachter gaan komen.

Het Mindfulness MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) opbouwende 8-wekelijkse programma gaat je bewust maken van wat er in je hoofd afspeelt.

Stress mindfulness

Wat is Mindfulness MBSR?

Het Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma richt zich op het herkennen en reduceren van stress.

Positieve spanning geeft gezonde energie en werkt als een vitamineshot. Stress is negatieve spanning die je op de lange termijn uitput. Wanneer hoge stress langer dan 3 maanden aanhoudt kun je burnout klachten krijgen. Wanneer de stress langer dan 6 maanden aanhoudt is de kans groot dat je een burnout krijgt.

De mindfulness programma’s hebben allemaal een basis. Je naar je innerlijke dialoog laten kijken en voelen waar je die dialoog gewaarwordt. MBSR is een programma waarbij er extra aandacht is voor stress. Zo zijn er extra oefeningen mbt het herkennen en erkennen van stress.

Is Mindfulness zweverig?

Als je mediteren zweverig vindt dan: “Ja”. Want we gaan mediteren. En “Nee”, dat doen we niet op een zweverige manier.

Je richt je aandacht op een focuspunt (bijv. je ademhaling of je lichaam), en blijft met je aandacht bij dat focuspunt van moment tot moment. Wanneer je merkt dat je aandacht is afgedwaald, breng je je aandacht, steeds weer opnieuw terug naar het focuspunt.”

Door te mediteren maak je verbinding met jezelf. Hierdoor ervaar je wat er in jezelf afspeelt. We doen daarbij onze ogen dicht, of half open, en richten ons op een focuspunt. We bouwen dit in kleine stappen op: we beginnen met praktische korte meditaties en bouwen langzaam op naar langere sessies.

Hoe zweverig is het als je minuten tot uren in een maalstroom van gedachten zit? Mindfulness brengt je juist naar het hier en nu. We doen geen meditaties die je naar het universum brengen. Mijn methode is down to earth.

Meditatie Mindfulness

Mindfulness & Hoog sensitieve personen (HSP)

De manier waarop een zeer gevoelig persoon de wereld ervaart, is in wezen een bewuste manier om naar de wereld te kijken. We zijn ons bewust van gevoelens, vooral de gevoelens van anderen, omdat we ze zo gemakkelijk opnemen. We letten op de toon van stemmen, naar het gezang van de vogels in de ochtend. Al dit soort intense, zintuiglijke ervaringen maken het leven rijker, voller en mooier voor HSP’s (doe de test).

Maar al die ervaringen kunnen ook je leven stressvoller maken, wanneer je die ervaringen constant laat binnenkomen, zonder de aandacht te houden wat je zelf nodig hebt.

Wat mindfulness kan betekenen voor hoog sensitieve mensen is een leven waarbij je weer kan genieten van alle kleine en grote dingen; Weer je innerlijk geluk vinden. Ook ga je opmerken of dat wat je doet goed voor je is. Als je bijvoorbeeld je druk maakt voor een ander, maak je jezelf druk om iets wat niet van jou is. Je kan dan een bewuste keuze maken of jij die pijn van de ander wil voelen.

Mindfulness & Burnout

Wanneer we stress negeren en stug doorgaan ondanks alle stressklachten kunnen er burnout klachten ontstaan. Dit kan zich uiten door slecht in slaap komen, niet door kunnen slapen, last krijgen van hoofdpijn door gespannen spieren, kort lontje hebben. 

Wanneer je deze signalen negeert of niet weet wat je er mee moet doen, kan je in een burnout raken. Een burnout is kort gezegd: Een vorm van extreme uitputting die ontstaat door langdurig overbelasting. Je lichaam trekt aan de noodrem waardoor je het gevoel krijgt dat je niks meer aankan. Je bent overprikkeld en je kan snel in paniek raken of je krijgt je hoofd niet meer stil. Je hoofd en lichaam schreeuwen om aandacht.

Het is belangrijk dat je hulp zoekt wanneer je veel stress ervaart – burnout klachten hebt of al in een burnout zit.

Wanneer je veel stress ervaart en burnout klachten hebt is een stress verminderde mindfulness training perfect om van deze stress klachten af te komen.

Wanneer je in een burnout zit adviseer ik een 1 op 1 traject te volgen die ik speciaal ontwikkeld heb voor burnouts.

Burnout Mindfulness
Mindfulness en Voeding

Mindfulness & Voeding

Ik kijk verder dan mindfulness! In de periode van mijn burn-out ben ik op eigen onderzoek gaan kijken naar wat voeding zou kunnen betekenen voor mijn drukke hoofd, stressklachten en burn-out. Alleen al door bepaalde voedingsstoffen te verwijderen merkte ik al een verschil in mijn gemoedstoestand. Ik raakte hiervan zo gemotiveerd dat ik hierbij professioneel hulp ben gaan zoeken van een orthomoleculair voedingsdeskundige.

Wat ik intuïtief al aanvoelde bleek in praktijk dan ook zo te zijn. Door het weghalen van bepaalde voedingsstoffen die mij niet diende had ik de eerste stap gemaakt, maar bleek dit slechts onderdeel te zijn van het geheel. Toen ik daarnaast op advies de voedingsstoffen ben gaan toevoegen die afgestemd waren op mijn persoonlijke situatie en lichaamsbehoefte merkte ik een enorm verschil en ging er een wereld voor mij open, die ik nog niet kende

Wat ga je bereiken met mindfulness?

Door bewuster te worden van je negatieve gedachten en deze te voelen ga je automatisich deze omzetten naar positieve gedachten. Want wanneer je weer leert voelen realiseer je dat je dit niet wilt.

Door je brein te trainen kan je gedachten rustiger worden. Je kan minder last gaan krijgen van zoals de buddha zegt: “the monkey mind” Het blijven herhalen van gedachten.

Uitgebreide onderzoeken hebben bewezen dat Mindfulness kan helpen om de slaap te verbeteren door je te leren ontspannen en je geest te kalmeren. Dit kan helpen om slaapstoornissen zoals slapeloosheid te verminderen en zelfs verdwijnen.

Mindfulness is een bewezen methode om stress en angst te verminderen. Door je te concentreren op het huidige moment en je niet te laten afleiden door zorgen over de toekomst of spijt over het verleden, kun je je geest kalmeren.

Mindfulness helpt je om je concentratie te verbeteren door je te leren focussen op één ding tegelijk. Dit kan je helpen om productiever te zijn en beter te presteren op je werk of studie.

Mindfulness kan helpen om de emotionele intelligentie te verbeteren door je te leren hoe je op een meer empathische en begripvolle manier kunt reageren op anderen. Dit kan je helpen om betere relaties op te bouwen en effectiever te communiceren.

Locatie / Kosten / vergoeding

Officiële mindfulness MBSR/ MBCT op locatie

Duur en locoatie

Duur: 8 weken
Locatie: Prismalaan 34, 2718CX Zoetermeer
Gratis parkeren voor de deur

Kosten

450,- p.p. incl. 21% btw
(betalen in termijnen mogelijk)

€ 450,- p.p. excl. 21% btw
voor ZZP’ers

€ *499,- p.p. excl. 21% btw
via de werkgever

Altijd een kosteloos intakegesprek en groepen van maximaal 10 personen!

*Werkgevers vergoeden vaak mindfulness trainingen en vinden het ook fijn als je eraan deelneemt. Wil je hen informeren? Download hier brochure!

Ik luister graag naar jouw verhaal! Laten we samen onderzoeken of mindfulness echt iets voor jou kan betekenen.

Losse Mediatie Sessies

Heb je al wat meditatie ervaring of heb je al eerder een mindfulness training gevolgd? Er is nu een mogelijkheid om savonds gezamelijk te gaan mediteren en nieuwe technieken te leren.

Door samen in een groep te mediteren, creëren we niet alleen een moment van samenhorigheid met gelijkgestemde, enthousiaste mediteerders, maar vergroten we ook onze kennis en vaardigheden. In de sessies bied ik nieuwe en oude meditatie technieken die inzichten kunnen geven die je kunt integreren in je dagelijkse routine. Dit helpt je om de uitdagingen van het leven met meer aandacht en kalmte te benaderen. De lessen zullen ook regelmatig Yoga en Thai Chi bevatten. 

De mindfulness verdieping sessies zijn iedere donderdag avond van:

20:00 tot 20:45

De kosten voor deze bijeenkomsten zijn:

* Strippenkaart 36,- 4 sessies

* 30,- per maand

* 350,- per jaar

*Het mindfulness verdiepingsabonnement is maandelijks opzegbaar. Er zijn in totaal maximaal 6 vakantieweken per jaar ingepland. De verdiepingssessies kan worden vergoed door de verzekeraar. vraag er naar!

Aanmelden meditatie Sessie proefles

Inschrijven meditatie avonden

Vergoeding

Mindfulness wordt vaak vergoed door werkgevers vanwege de positieve effecten ervan op de gezondheid en het welzijn van werknemers. Werkgevers erkennen steeds meer het belang van het ondersteunen van de mentale gezondheid van hun werknemers en het creëren van een positieve werkomgeving. Hier zijn enkele redenen waarom werkgevers vaak mindfulness-training vergoeden:

1. Stressvermindering: Werknemers kunnen te maken krijgen met verschillende vormen van stress op het werk, zoals hoge werkdruk, deadlines en conflicten. Mindfulness-training helpt werknemers om beter met stress om te gaan en stressgerelateerde klachten te verminderen. Dit kan leiden tot een lager ziekteverzuim en hogere productiviteit.

2. Verbeterde concentratie en focus: Mindfulness leert werknemers om hun aandacht te richten op het huidige moment en afleidingen te verminderen. Dit kan de concentratie en focus verbeteren, waardoor werknemers efficiënter kunnen werken en betere resultaten kunnen behalen.

3.Emotioneel welzijn: Mindfulness helpt werknemers om beter om te gaan met emoties en stressvolle situaties. Het kan hen helpen om negatieve gedachten los te laten, meer veerkracht te ontwikkelen en positiever te zijn. Dit draagt bij aan het algemene welzijn en tevredenheid op het werk.

De Wet van Poortwachter is een Nederlandse wet die werkgevers verplicht om zieke werknemers te begeleiden bij hun re-integratie en er alles aan te doen om langdurig verzuim te voorkomen. Werkgevers hebben een wettelijke verplichting om passende maatregelen te nemen om de gezondheid en het welzijn van werknemers te bevorderen. Het aanbieden van mindfulness-training kan gezien worden als een proactieve maatregel om de mentale gezondheid van werknemers te ondersteunen en hun herstel te bevorderen. Door mindfulness-training te vergoeden, voldoen werkgevers aan hun verplichtingen onder de Wet van Poortwachter en tonen ze hun betrokkenheid bij het welzijn van hun werknemers.

Download de brochure om aan je werkgever te kunnen geven: 

Mindfulness wordt vaak vergoed door verzekeraars vanwege de erkende voordelen ervan voor de gezondheid en het welzijn van individuen. Verzekeraars hebben erkend dat mindfulness-training een effectieve interventie kan zijn voor het bevorderen van de mentale gezondheid en het verminderen van stressgerelateerde klachten. Hier zijn enkele redenen waarom verzekeraars vaak mindfulness vergoeden:

1. Effectiviteit en bewijs: Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar mindfulness en de positieve effecten ervan. Verschillende studies hebben aangetoond dat mindfulness kan helpen bij het verminderen van stress, angst, depressie en het verbeteren van de algehele mentale gezondheid. Verzekeraars baseren hun vergoedingsbeleid vaak op bewijs en effectiviteit van behandelingen.

2. Preventieve zorg: Verzekeraars hebben ook belang bij het stimuleren van preventieve zorg. Door mindfulness-training te vergoeden, kunnen ze bijdragen aan het voorkomen van ernstigere gezondheidsproblemen op de lange termijn. Het investeren in de mentale gezondheid van verzekerden kan uiteindelijk leiden tot lagere zorgkosten.

3. Klanttevredenheid en concurrentievoordeel: Verzekeraars streven ernaar om hun klanten tevreden te stellen en te behouden. Het vergoeden van mindfulness-training kan een toegevoegde waarde zijn voor verzekerden, aangezien zij toegang hebben tot een bewezen effectieve behandeling voor stress en mentale gezondheid. Het bieden van dergelijke vergoedingen kan ook een concurrentievoordeel opleveren voor verzekeraars.

Om te weten of hun mindfulness-training vergoed wordt, kunnen verzekerden de website https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness raadplegen. Deze website biedt informatie over vergoedingen van verschillende verzekeraars en helpt individuen bij het vinden van de juiste informatie over vergoedingen voor mindfulness-training.

Wat anderen zeggen

Vos S.
Vos S.
Read More
Eight weeks of valuable Mindful experience with Roy! As a completely newbie I had some barriers to brake related to Meditation. Roy's professional, but same time approachable and open guidance helped me from day 1 to overcome that and with open mind to dive in deeper in the Mindful me. His attention for each one of us in the group gave nice secure and supportive feeling, one that is crucial when working on yourself. I am very grateful for such a solid Mindfulness basis and would definitely recommend Roy's Mindfulness Training!
Jolanda Dirven
Jolanda Dirven
Read More
Ik heb de 8 weekse mindfulness training bij Roy gevolgd en ben blij dat ik ben gegaan. Ik zag er in eerste instantie tegenop om in een groep te zitten maar achteraf gezien is dit juist heel leerzaam geweest. Er zit een opbouwende lijn in de lesstof waardoor je vanzelf steeds meer de diepte in gaat. Roy is een gedreven trainer die de tijd neemt om te luisteren. Hij heeft een fijne stem en zorgt voor een onspannen sfeer tijdens de sessies. De feedback die je ontvangt door je ervaringen te delen zorgt ervoor dat de trainingen nog waardevoller worden.
Theo
Theo
Read More
Vorige week de 8 weekse MBSR Mindfullness training afgerond. Roy is een fijne trainer die zijn lessen op een rustige en nuchtere manier uitlegt, soms ook met humor. Er is ruimte om vragen te stellen en er wordt besproken waar je tegen aan loopt. Het is bijzonder te ontdekken hoe weinig mindfull ik was, en hoe bewust ik me daar nu van ben. Mindfullness is, zo heb ik geleerd, niet iets wat je 'even doet'. Soms moet je barrières overwinnen. Roy geeft je genoeg handvatten om dit te doen en om na de training verder te kunnen. Roy, bedankt!
Rebecca Kneppers
Rebecca Kneppers
Read More
Na een heftige periode van ziekenhuis en operatie, werd ik door een arts geadviseerd om eens te kijken of mindfulness iets voor mij zou zijn . We kwamen in contact met Roy, en na een goed telefoongesprek heb ik besloten om bij hem de basis cursus te gaan volgen. Samen met mijn man. Het pakte voor ons heel goed uit. Roy is een goede en rustige leraar die ook veel aandacht besteed aan de persoonlijke situatie van de cursisten. Dankzij hem is het bij ons een onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Het brengt ons rust en balans. Ik zou het niet meer kunnen missen.
Anna Hummel
Anna Hummel
Read More
Roy is a brilliant listener with loads of knowledge. You immediately feel the relaxed and calm atmosphere during the training and meditation sessions what gave me a save feeling to share my feelings with the group. The interaction between us all and the encouragement and feedback from Roy’s side gave me a lot of motivation. It’s a great experience!
Safraz Alibaks
Safraz Alibaks
Read More
De sessies die ik heb bijgewoond hebben mij geholpen op het gebied van bewust zijn en tot rust komen. Roy heeft een laagdrempelige aanpak waardoor iedereen de ruimte krijgt (veel of weinig ervaring) om te kunnen delen wat hij wilt delen. Mindfullness is iets waar iedereen iets uit zou kunnen halen.
Yasmae Omar
Yasmae Omar
Read More
Zo fijn om een keer gehoord te worden en eindelijk die aanpak te hebben die bij mij past! Roy heeft een hele fijne rustgevende stem, daarnaast kan hij heel goed luisteren en uitvinden wat jij nodig hebt.
Bert Kneppers
Bert Kneppers
Read More
Deze cursus is zeer aan te raden. In een kleine groep les krijgen in het mediteren op een aangename manier. Roy is een heel gedreven mentor voor ons , die goed aanvoelt wat bij de mensen leeft , en hoe je meditatie kunt toepassen in het dagelijkse leven. Het is geschikt voor een ieder die graag wat meer in balans wil komen met zichzelf. Samen met mijn vrouw gevolgd en wij zijn nu van moeten naar willen gegaan ! Het is een dagelijks onderdeel van ons leven geworden.
Bas Sardjoe
Bas Sardjoe
Read More
Ik heb tijdens de 8 mindfulness sessies ervaren hoe ik om kan gaan met de 'to-do lijstjes', de lastige gesprekken met leidinggevenden en nog andere veelvuldig voorkomende gedachten die door mijn hoofd gaan als ik mij probeer te concentreren. Na een sessie merkte ik dat ik veel meer ontspannen was dan voor de start van de sessie, ook fysieke spanningen zoals spanningen in m.n. nek en schouders. In de praktijk merkte ik dat de energie tijdens bijvoorbeeld ‘lastige’ gesprekken veel positiever was dan voorheen. Oftewel, een echte aanrader!
Tanja Groenendijk
Tanja Groenendijk
Read More
Ik heb de training Mindfulness van 8 sessies bij Roy gevolgd. Roy is een enthousiaste en bevlogen leraar die, door eigen ervaringen, echt iets toe te voegen heeft aan de lesstof. Door zijn rustige en open houding ontstaat er een fijne groepsdynamiek.
Einar van Meurs
Einar van Meurs
Read More
Van Roy de training Mindfulness gehad. Hij is een zeer prettige trainer, die alles op rustige wijze uitlegt en vertelt. Hij heeft een zeer prettige stem, wat zeker positief bijdraagt aan het geheel. Dankjewel Roy voor de fijne training!
Cherida Venloo
Cherida Venloo
Read More
Ik heb Roy ervaren als een zeer bevlogen trainer die het Mindfulness op een zeer betrokken wijze bij mij heeft geïntroduceerd. Vooral het 'niets moeten' was voor mij een eyeopener. Na de 8 Mindfulness sessies heb ik een aantal handvaten gekregen die ik privé maar ook zakelijk heel goed kan uitoefenen. Ik ben blij dat ik aan de sessies heb meegedaan en kan een ieder Roy als trainer aanbevelen en het is ook nog eens een fijn persoon. Bedankt Roy!
Robbert van Spronsen
Robbert van Spronsen
Read More
Roy kan je helpen vanuit zijn ervaring. Straalt rust uit en dat is fijn.
Christian Romijn
Christian Romijn
Read More
Na een intake waarin ik voelde dat ik op mijn gemak was bij Roy de training mindfulness gevolgd. Je leert in de 8 sessies belangrijke handvaten die je op je eigen tempo ontwikkeld. Roy is vol passie en dit werkt aanstekelijk, hij weet er alles vanaf en voelt goed de mensen in de groep aan. Was zeer leerzaam en ik ga er zeker mee verder.
Roekmini Premchand
Roekmini Premchand
Read More
Roy is een goede coach met de juiste ervaring. Ook vind ik hem relax en laagdrempelig. Hij weet goed naar je te luisteren en je aan te geven waar je verbetering in kan bouwen. Deze kleine feedback momenten en de kwaliteit van de training maakt dat het meer dan 5 sterren waard is. Ik keek er in het begin een beetje tegenop om in een groepje van 5 te zijn. Ik had liever persoonlijke coaching gewild, omdat het delen van je minpunten toch wel eng is. Achteraf gezien heb ik veel van deze groep geleerd, vond ik het juist een fijne dynamiek en was iedereen gewoon zich zelf. Want dat is wat je in deze training leert zijn: je pure zelf.
Danique de Prez
Danique de Prez
Read More
De afgelopen 8 weken heb ik de mindfulness training mogen volgen. Ik heb dit als zeer positief ervaren en kan het zeker aanraden. Er is ruimte voor alle vragen en ervaringen en niks is fout, het gaat om je eigen weg. De meditaties waren fijn, laagdrempelig en goed te volgen. Roy is een prettige trainer met veel kennis, rustig en met oog voor iedereen. Ik heb nu al veel aan zijn tips gehad en zal hier absoluut nog mee aan de slag blijven gaan!
Patricia Ramos
Patricia Ramos
Read More
Roy is een trainer met heel veel kennis. Bij de intake voelde ik me al meteen op mijn gemak bij hem. Hij begeleidt je op een rustige en respectvolle manier. Ik heb veel gehad aan deze training. Ik heb onder andere beter leren voelen waar mijn grenzen liggen en wanneer ik tijd voor mezelf moet nemen. Deze training is een aanrader!
Suzanne Berghmans
Suzanne Berghmans
Read More
Afgelopen weken de MBSR training bij Roy gevolgd. Roy zorgt voor een prettige en open sfeer tijdens de sessies. Mooie variatie qua meditatie, waar ook een duidelijke opbouw in zit. Roy stimuleert om steeds langer zonder begeleiding te mediteren. Hierdoor werd het mogelijk om steeds meer bij mijn gevoel te komen. Dit leverde interessante inzichten voor mijzelf op. Ik wens hem heel veel geluk en plezier bij de volgende trainingen die hij mag geven.
Marco Burgers
Marco Burgers
Read More
Positieve ervaring! In 8 sessies veel geleerd. Roy weet waar hij het over heeft en heeft de nodige ervaring om je te helpen bij de issues waar je tegen aan loopt tijdens de training.
Previous
Next

Locatie Zoetermeer

Iets over mij

Roy van Sichem
Vereniging
Roy van Sichem is aangesloten bij de: VMBN Categorie 1
SMR Mindfulnesstrainer
SMR Mindfulnesstrainer
VVM Logo
Roy van Sichem is aangesloten bij de: VVM als professional
Nobco Coaching Logo
Roy van Sichem is aangesloten bij de: Nederlandse orde van beroepscoaches
logo stir
Roy van Sichem is aangesloten bij de StiR: Keurmerk voor Professioneel Begeleiden

Waarom Mindfulness trainer worden?

In 2008 heb ik een burn-out gehad, een ingrijpende ervaring die uiteindelijk een waardevolle leerperiode bleek te zijn. Dankzij mindfulness werd ik me bewust van mijn gedachten en daarmee van mijn handelen. Dat jaar kreeg ik ook de diagnoses AD(H)D en HSP. Mindfulness heeft me geholpen om rust in mijn hoofd te vinden en te behouden, zonder dat ik medicijnen nodig heb. Door regelmatig mindfulness te beoefenen, ben ik veel meer in balans. Ik geniet weer van de kleine dingen, mijn slaap is met 80% verbeterd, en ik ben zelfverzekerder geworden, zowel op mijn werk als privé.

Mijn eigen positieve veranderingen hebben me zo enthousiast gemaakt dat ik een enorme motivatie voel om anderen te helpen dezelfde technieken te leren. Door deze balans sta ik nu meer in contact met mijn intuïtie en maak ik keuzes vanuit mijn hart in plaats van mijn hoofd. Hierdoor geniet ik volop van het leven, heb ik meer zelfvertrouwen en ben ik minder bang om te falen.

Ik ben na een talentenonderzoek en coaching traject meteen in actie gekomen:

Mindfulness opleidingen:

* Een VMBN (link naar mijn profiel) en VVM (link naar mijn profiel) geaccrediteerde Mindfulness trainersopleiding afgerond.
* Trish Bartley – over groepsdynamiek en Inquiry.
* David Dewulf – een diepere inkijk in de kracht van Mindfulness en Compassie.
*
Mindfulness en beweging met Yvette van der Slik – een verdieping in yoga en de kracht van bewegen.
*Psychologie achter Mindfulness: met 
Anneloes Geerling – Een verdieping hoe de positieve psychologie in mindfulness doorwerkt op de psyche.
* Inquiry Intensive Een verdieping in het uitvoeren van een inquiry (gaan naar de ervaring).
* Intake, contra-indicaties en psychopathologie.
* MBCT for Life met Paul Bernard
* Boeddhistische psychologie met Miles Kessler
* 10-daagse Vipassana stilte retraite (12 uur per dag mediteren zonder te praten. De meditatie vorm ontwikkeld door de boeddha voor de weg naar verlichting).

Coaching en Therapie opleidingen:

*Een HBO NOBCO en StiR geaccrediteerde opleiding tot Life Coach afgerond bij ICM
* Een geaccrediteerde opleiding: Stress- en burn-outbegeleiding afgerond bij ICM.
* Acceptance and Commitment Therapy (ACT) Opleiding bij SeeTrue.
* EMDR opleiding bij Educas
* EMDR 2.0 opleiding bij Educas
* EMDR en Boosheid bij Educas
* EMDR bij kinderen bij Educas

Mijn doel in het leven is dat zoveel mogelijk mensen de balans vinden tussen werk en privé; Dat mensen weer gaan houden van zichzelf; Weer het op kunnen brengen van externe activiteiten; Weer plezier beleven in het leven. Wanneer je een burnout hebt zijn deze punten ver te zoeken. Ik ga met je opzoek naar je energie gevers; Je belemmerende overtuigingen en deze aanpakken (zoals eigenwaarde, nee durven zeggen, angsten onder ogen zien enz.); De rust vinden in jezelf en bewustwording creëren doormiddel van mindfulness.

Vanaf jongs af aan was ik al iemand die goed kon luisteren en aanvoelen. Ik kwam erachter dat ik hoog sensitief ben waardoor ik net anders de wereld ervaar. (doe de test!) Ik gebruik deze kracht nu om te verbinden met anderen; kan haarfijn voelen wat er nodig is en gebruik dan ook mijn intuïtie om aan te voelen wat er op dat moment nodig is. Plan een vrijblijvend gesprek in en kijk eerst of er een klik is met mij en laten we samen kijken wat Mindfulness voor jou kan betekenen.

Ik kijk verder dan alleen de mindfulness! In de tijd van mijn burnout ben ik op eigen onderzoek gaan kijken naar wat voeding zou kunnen betekenen voor mijn drukke hoofd; stress klachten en burnout. Door bepaalde voedingsstoffen te verwijderen merkte ik een enorm verschil in mijn gemoedstoestand. Ik raakte hierdoor zo gemotiveerd dat ik professioneel hulp ben gaan zoeken bij een orthomoleculair voedingsdeskundige. Toen ik een aangepast voedingspatroon kreeg op basis van mijn lichaamsbehoefte ging er een wereld voor me open die ik nog niet kende. De combinatie mindfulness en voeding is onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Vragen?

Of stuur een bericht:

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

join the family

Wil je op de hoogte gehouden worden?